Ervaringen van patiënten

Omdat ik veel last had van een loszittend ondergebit was ik al langer van plan een klikgebit op implantaten te nemen. Alleen het feit dat ik dan langere tijd zonder ondergebit zou moeten rondlopen weerhield mij ervan. Tot ik de advertentie “klikgebit op implantaten in één dag” las en maar eens geïnformeerd heb naar de mogelijkheden en de kosten. Nadat ik mij had laten overtuigen dat dit voor mij dé oplossing was en de kosten bovendien erg meevielen (max. 250 euro) heb ik besloten tot aanschaf over te gaan. Nadat het nieuwe gebit is aangemeten (duurt ongeveer 4 weken) kunnen de implantaten onder verdoving geplaatst worden en een paar uur later kan het ondergebit hierop geklikt worden. Napijn heb ik nauwelijks gehad, 2x een pijnstiller was voldoende. Ik heb het gebit nu ongeveer twee maanden en het bevalt prima, geen enkele drukplek, blaar of dergelijke. Ook komen er geen hinderlijke etensresten meer onder het gebit en is het kauwen veel stabieler, kortom een prima gebit en enorme verbetering.

Fokke van Gennep, Vroomshoop

Ik ben Miguel Ramirez Aragon en hierbij geef ik in het kort weer hoe ik mijn behandeling van de implantaten heb ervaren. Bij een eerdere bezoek aan tandtechnicus Smit in Almelo werd ik gewezen op de mogelijkheden voor een implantatie aan de onderkaak. Dit zou worden gedaan door tandarts Beverdam te Wierden. De eerste intake was al erg prettig. Ik werd op mijn gemak gesteld, administratief werd alles geregeld en ik werd goed ingelicht over de behandeling. We hebben toen een afspraak gemaakt op vrijdag 19 november 2010.
Op die dag om 10:00 ’s ochtends vond de behandeling plaats. Ik wist niet wat ik moest verwachten en liet het maar op mij afkomen. Tijdens de ingreep was het enige wat ik hoorde een aantal krakende geluiden, maar heb verder totaal niets gevoelt. Ik kan dus zeggen dat de behandeling echt geen pijn heeft gedaan. Na de ingreep volgden er ook de nodige controles. Ook hier ben ik uiterst tevreden over.
Als er dus mensen zijn die angst hebben voor deze behandeling, kan ik mededelen dat dit volstrekt zinloos is. Heb het gehele proces als zeer positief ervaren en kan daarom deze behandeling van harte aanbevelen aan andere mensen.

M. A. Ramirez Aragon

Om bij het begin te beginnen. Op mijn vijftiende kreeg ik boven een kunstgebit. Op mijn negentiende ook onder.
Dit heb ik 13 jaar gehad. Toen kreeg ik steeds vaker blaren in mijn mond, mede omdat het gebit niet goed meer zat.
In eerste instantie is het opgevuld, maar er werd met toen al meegedeeld, dat ik er meer aan moest laten doen.
Dat is ook gebeurd. Er werd huid van mijn bovenbeen in mijn onderkaak gezet. Daar lag je destijds een week mee op het ziekenhuis. Dat is wel de moeite waard geweest. Ik heb 25 jaar lang zonder noemenswaardige klachten mijn laatste gewone kunstgebit gehad. Maar het werd nogal dun en het zat ook niet meer zo goed. Ik las in de krant over implantaten in één dag. Dat leek me ideaal. Vandaar dat ik terecht kwam bij Smit. In december 2008 heb ik informatie opgevraagd en ben ik voor een intake gesprek bij Smit geweest. In januari ben ik bij de tandarts geweest. Beiden gaven aan, dat 2 implantaten niet voldoende waren. Dat zouden er 3 moeten worden en daarvoor moest toestemming gevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Dit alles wordt voor je geregeld. Ook worden alle afspraken, die je vooraf hebt bij Smit, meteen vastgelegd en een datum voor plaatsing van de implantaten wordt gepland. Op 26 maart zijn mijn implantaten geplaatst. Het is van het begin af aan heel goed gegaan en ik ben er zeer tevreden over.

M.G.S. Bramer-Gehring

Terugkijkend op het gehele traject kan ik zeggen dat ik weer voor implantaten zou kiezen. Ik ben erg tevreden met het resultaat en ik zal mijn positieve ervaringen doorvertellen aan mensen die ook met dit probleem zitten.
Tijdens de bezoeken is mij nooit opgedrongen dat ik implantaten moest laten zetten. We kwamen later gezamenlijk tot de conclusie dat implantaten voor mij de beste oplossing was. Tevens maak ik van deze gelegenheid gebruik om alle medewerkers te bedanken die mij tijdens dit traject zo vriendelijk en fijn geholpen en behandeld hebben.

Agnes Jansen, Bornerbroek

Mijn ervaring rondom het klikgebit in 1 dag. Ten eerste het bevalt heel erg goed en ben blij dat ik het gedaan heb. Ook de prothese is mooi geworden en zit heerlijk. Alleen de verdoving was niet goed, deze werkte niet helemaal waardoor het pijnlijk was. Maar ondanks dat beveel ik het iedereen aan. Ik hoef niet meer toe te kijken hoe anderen lekker eten en kan nu zelf ook weer meedoen. Nog heel erg bedankt.

R Bruinsma, Vroomshoop

Al een paar jaar kon ik niet met mijn gebitsprothese overweg. Ergens iets afbijten lukte slecht. Verschillende keren zei ik naar een tandarts te willen gaan, maar er kwam niet van, tot ik een advertentie van Smit Tandprothetiek las: bij implantaten was het niet nodig een tijd zonder gebit in de onderkaak te moeten lopen. Al binnen een week kon ik voor een afspraak voor nadere informatie bij dhr. Smit terecht. Na een uitvoerige, duidelijke uitleg besloot ik diezelfde middag nog, nadat dhr. Smit had gezegd dat ik voor implantaten zeker in aanmerking kwam, een nieuw gebitsprothese te nemen. Prettig was dat dhr. Smit er voor zorgde dat we diezelfde middag nog bij tandarts Hollema, die de implantaten zou zetten, terecht konden. Bij de tandarts werden foto’s van de kaak gemaakt en dhr. Hollema vertelde hoe alles zou verlopen. Als de zorgverzekeraar toestemming gaf moesten we contact opnemen met dhr. Smit voor de prothese, daarna zouden de implantaten worden gezet en zou ik diezelfde dag nog het gebit erop gezet krijgen.
Het happen voor de prothese, het passen ervan en het pasklaar maken verliep uitstekend. Ruim 14 dagen heb ik de nieuwe prothese ingehad om vast te wennen. Het inzetten van de implantaten gebeurde ’s morgens om 8 uur en duurde ongeveer een uur. Het inzetten van de implantaten viel op zich erg mee, het meest onplezierige was de middag nadat de verdoving verdween. Het gebit op de implantaten zetten verliep bij mij minder prettig. Waarschijnlijk was de kaak teveel gezwollen zodat het niet wilde passen. Zodoende heb ik toch nog 14 dagen zonder ondergebit moeten lopen. Fijn vond ik dit niet maar toch altijd nog een stuk minder tijd dan ik van anderen hoor die op een andere manier implantaten krijgen. De nazorg bij dhr. Smit was heel goed. Altijd kon ik, wanneer nodig, bij hem terecht. Nu ben ik reuze blij met dit gebit dat lekker vastzit en ik weer alles kan eten. Bedankt!

Janny Heideman

Voor het eerst implantaten gekregen voor een 24-uurs klikgebit. Daarvoor, was Heer Smit bezig met het voorbereiden van de nieuwe prothese. Voordat de implantaten kwamen mocht ik de prothese een aantal dagen uitproberen i.v.m. drukpunten. Deze prothese zat als gegoten. De dag van de implantaten verliep voorspoedig. De onderlinge samenwerking van Heer Smit en implantoloog/tandarts Beverdam was een goede samenwerking. Ik loop nu heel tevreden rond en vergeet bijna dat ik in mijn mond een klikgebit draag.

Mevr. Wessels uit Vriezenveen

Ik las in de krant ‘Klikgebit in één dag’ dat leek mij wel wat na al die problemen met mijn prothese. Ik heb een afspraak gemaakt met tandtechnicus Smit. Hij heeft alles goed uitgelegd tandarts Zeegers zou de implantaten zetten. vier weken later was ik al aan de beurt. Het ging allemaal zo snel. ik heb de eerste veertien dagen wel wat last gehad mijn tandvlees was wat opgezwollen. maar daarna viel het reuze mee. Ik kan het iedereen aanraden die problemen heeft met zijn prothese. Het zit als gegoten ik kan alles weer eten zonder blaren of drukplekken.

Mieke Stavastt

Mail ons ook uw ervaringen